latinica  ћирилица
18/03/2024 |  12:11 ⇒ 12:13 | Autor: SRNA

Petrovo: Za dva mljekara više od 20.000 KM

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković uručio je danas rješenja o novčanim podsticajima za proizvedeno i prodato kravlje mlijeko u iznosu 11.429 KM Bojanu Ristiću iz Porječine i 9.041 KM Savi Stjepanoviću iz Petrova.
Mljekara - Foto: RTRS
MljekaraFoto: RTRS

Petković je naveo da su poljoprivredna domaćinstva Ristić i Stjepanović, jedini mljekari iz opštine Petrovo u organizovanom otkupu, koji su prošle godine mljekari "Mlijekoprodukt" Kozarske Dubice predali ukupno 292.436 litara mlijeka.

- Proizvodnja mlijeka je sigurno motor razvoja poljoprivrede, a ova dva mlada, najveća proizvođača u našoj opštini, za svaku su pohvalu i podršku - istakao je Petković.

Bojan Ristić se proizvodnjom mlijeka bavi od 2004. godine, trenutno ima oko 60 grla i prosječnu dnevnu proizvodnju mlijeka od 500 litara.

- Ovaj podsticaj nam puno znači, posebno zbog činjenice da sredstva dobijemo u vrijeme sjetve, kada su nam najpotrebnija - izjavio je Ristić.

Dalibor Stjepanović se zajedno sa ocem Savom mljekarstvom bavi od 2008. godine i raspolaže sa 40 grla koja dnevno proizvedu oko 350 litara mlijeka.

Stjepanović ističe da mu mnogo znači što su podsticajna sredstva iz budžeta opštine Petrovo redovna.

Podsticajna sredstva opštine za litar proizvedenog i predatog mlijeka iznose 0,07 KM, saopšteno je iz Opštinske uprave Petrovo.