latinica  ћирилица
22/03/2024 |  12:39 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

Zbog oštećenja mosta u Maričićima Srbima ugrožen prilaz groblju i manastiru Vozućica

Most u naselju Maričići, koji povezuje 11 srpskih naselja sa Vozućom i Manastirom Sveta Trojica - Vozućica, oštećen je usljed dotrajalosti i dugogodišnje nebrige lokalnih vlasti grada Zavidovića, izjavio je predsjednik Zavičajnog udruženja Zavidovićani sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević.
Most u Maričićima - Foto: SRNA
Most u MaričićimaFoto: SRNA

Blagojević je rekao da su oštećeni drveni elementi mosta koji su istruli i da je bilo pitanje vremena kada će oštećenje nastati usljed dugodišnje nebrige vlasti u Zavidovićima koja je ignorisala brojne zahtjeve za njegovom sanacijom.

- Most na Vozućici je veoma značajan za 11 sela, odnosno zaselaka koje povezuje sa Vozućom, a važan je i za prilaz Manastiru Sveta Trojica i groblju - izjavio je Blagojević.

On je poručio da je održavanje putne komunikacije u nadležnosti Gradske uprave Zavidovića koja je trebala obnoviti most.

- Mi smo o tome više puta upoznali gradonačelnika Hašima Mujanovića, kao i o nekoliko klizišta na potezu od Vozuće do Manastira koja dovode u pitanje samo saobraćanje - izjavio je Blagojević za Srnu.

On je istakao da je Zavičajno udruženje "Zavidovićani" konkurisalo kod nadležnog federalnog ministarstva za rekonstrukciju navedene dionice i da čekaju odgovor.