latinica  ћирилица
28/03/2024 |  19:19 | Autor: SRNA

Vulić: Sigurnu budućnost ima jedino Republika Srpska na čelu sa Miloradom Dodikom

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da sigurnu budućnost ima jedino Republika Srpska, a BiH, sastavljena od dva entiteta, od kojih je jedan upravo Republika Srpska, nema ni budućnost ni suverenitet od 1995. godine, a tome doprinose bošnjački klimoglavci i podanici iz drugog entiteta - FBiH.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Reagujući na izjavu Denisa Bećirovića da BiH "ima sigurnu budućnost i da zavisi od Dodika ne bi imala ni sadašnjost", Vulićeva je rekla za Srnu da razumije Bećirovićevu bolesnu želju da postane političar kao Dodik koji je izbor naroda 20 godina.

- Zaista imam razumijevanja za njegovu bolesnu ambiciju da jednog dana bude ozbiljan političar, kao i njegov kompleks koji sve više dolazi do izražaja, a zove se "kad porastem biću Milorad Dodik". Njegove želje i ambicije imaju logike dok su u nekim razumljivim granicama, jer je Milorad Dodik političar kontinuiteta i budućnosti, koji je ispisao, ispisuje i ispisivaće stranice novije istorije -  naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da Bećirović i ostali instant političari iz FBiH od kompleksa "zašto ne mogu da dorastem Dodiku" rade intenzivno na raspakivanju Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sve s ciljem stvaranja muslimanske BiH.

- Ne čudi ni želja Majkla Marfija, Kristijana Šmita i ostale bošnjačke elite da Milorad Dodik bude ubijen. Imamo informacije o atentatu, kidnapovanju, hapšenju, a sada bez skrivanja, javno najavljuju i ubistvo predsjednika Srpske. Da li to znači da predsjednik Srpske treba da bude ubijen da bi Majkl Marfi i propali njemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit postali bitni, a BiH nova tačka žarišta, sukoba i kriza u Evropi, jer su na Ukrajini očigledno polomili zube - navela je Vulićeva.

Kada je riječ o Bećirovićevoj izjavi da "najoštrije osuđuje", kako kaže, "neprimjerene" napade Dodika na SAD, Njemačku i Veliku Britaniju, Vulićeva je rekla da odavno nije vidjela toliku količinu ljigavosti i poniznosti, da to ne zaslužuje nikakav komentar, te da bi samo upitala da li je to izjavio onaj kome su usta puna navodne suverene BiH, čitaj muslimanske, u kojoj stranci upravljaju i donose zakone i odluke.