latinica  ћирилица
29/03/2024 |  14:45 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Prijedor: Održana Skupština gradske Boračke organizacije

U Prijedoru je danas održana redovna i izvještajna Skupština gradske Boračke organizacije.
Prijedor, redovna i izvještajna Skupština gradske Boračke organizacije - Foto: RTRS
Prijedor, redovna i izvještajna Skupština gradske Boračke organizacijeFoto: RTRS

Na dnevnom redu bio je program i izvještaj rada za prethodnu godinu, finansijski izvještaj, završni račun i kadrovske promjene.

- Najznačajnije u prošloj godini su uspješno završeni izbori, provedeni na svim niovima. Novo rukovodstvo preuzelo je dužnost, uradilo sve one neophodne poslove koje je potrebno, a u ovoj godini je ključno pitanje evidancija članstva, kako bi tačno utvrdili stanje koliko ukupno boraca ima na području grada - rekao je Branko Pilipović, predsjednik Skupštine Boračke organizacije Prijedor.

Za ovu godinu iz budžeta grada planirano 115 hiljada maraka za gradsku Boračku organizaciju. Rukovodstvo ističe da je dobilo obećanje Gradske uprave da će se ta sredstva povećati.

- Idemo sa jednom realnijom pričom, imamo čvrsta obećanja od gradonačenlika i službe grada da će pomoći te aktivnosti da Boračka organizacija u narendom periodu značanije promoviše svoje ciljeve i zadatke, a to je prije svega, očuvanje Republike Srpske i njegovanje tradicije slobodarskog duha srpskog naroda - rekao je Vojislav Kondić, predsjednik gradske Boračke organizacije.

Predsjednik gradske Boračke organizacije, Vojislav Kondić, istako je da onaj ko nije član Boračke organizacije i ko ne plaća članarinu, i nema osjećaja da nekome drugom isto treba pomoći, neće imati potrebe da se obraća za bilo kakvu vrstu pomoći Boračkoj organizaciji.

Na Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora, Slobodan Јavor, koji je poručio da će Grad nastaviti da vodi računa o ovoj veoma važnoj populaciji, bez koje danas ne bi živjeli u slobodi.

- Lično kao mlad čovjek osjećam potrebu i zahvalnost za ove ljude koji su nam omogućili da danas živimo slobodno u našoj državi da ipak trebamo više pažnje posvetiti njima, na njihove aktivnosti i za sve ovo što rade. Gard Prijedor, korz boračko odjeljenje pomaže u vidu jednokratne pomoći, za kupovinu stambenih jedinica, za rekonstrukciju porodičnih domaćinstava, samim tim to su neka sredstva koja u ovom momentu možda nisu dovoljna ali su realna i najveća do sada. Mogu da kažem da ćemo na rebalansu budžeta obratiti posebno pažnju na ovu populaciju i da ćemo izdvojiti dodatna sredstva za njihove potrebe - rekao je gradonačelnik Prijedora, Slobodan Јavor.

Od septembra prošle, do marta ove godine gradskoj Boračkoj organizaciji pristupilo je 750 novih članova.