latinica  ћирилица
17/04/2024 |  14:18 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Studenti ujedinjeni - Republika Srpska je naša otadžbina (VIDEO)

Ujedinjeno mladi poručuju da je Republika Srpska njihova otadžbina, koju vole i u kojoj žele da ostanu i zato će doći na sutrašnji miting "Srpska te zove".
Srpska te zove! - Foto: Ustupljena fotografija
Srpska te zove!Foto: Ustupljena fotografija

Iako mladi, studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu su svjesni opasnosti koju bi usvajanje Rezolucije o Srebrenici donijelo srpskom narodu - obilježilo generacije čiji su se očevi borili za Republiku Srpsku. Kažu, u ključnim trenucima trebamo se svi okupiti - sada je to miting "Srpska te zove".

Važno je da mladi koji žele da ostanu u Republici Srpskoj daju punu podršku institucijama i ne zaborave da su Srbi slobodarski i stradalnički narod, koji je samo u proteklom vijeku dao za slobodu više od 2 miliona života u borbi protiv okupatora.

- Mi se okupljamo da bismo dobili što jasniju sliku svih studenata sa našeg Univerziteta i da pošaljemo poruku našim institucijama, predstavnicima koji brane našu Republiku Srpsku da znaju da mladi i studenti stoje uz Republiku Srpsku i da će biti na raspolaganju u svim mogućim trenucima - rekao je Rade Јanjić iz Studentskog parlamenta UNIBL.

Iako nam je evropski put otvoren što je odlična perspektiva za mlade, sada pojedinci žele da oduzmu tu perspektivu i etiketiraju nam mladost, poručio je član Odbora za Evropske integracije i spoljnu saradnju pri Narodnoj skupštini, Milan Zečević

- Moja poruka svim mladim ljudima jeste da ostanu okupljeni oko institucija, oko odluka Narodne skupštine, podrže instituciju predsjednika Republike Srpske i samim timpodrže ovu lijepu priču koja se zove Republika Srpska - naveo je Milan Zečević, spoljni član Odbora za Evropske integracije i spoljnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

Miting "Srpska te zove" prilika je da se osigura budućnost mladima u Srpskoj ali i poruka da se ne odreknu svojih predaka, a ni budućnosti svojih potomaka.