latinica  ћирилица
19/08/2014 |  18:50 | Autor: sportal.rs

Superkup Španije: Real - Atletiko

Fudbaleri Reala i Atletika iz Madrida otvaraju novu sezonu u Španiji prvim duelom u Superkupu (utorak, 23.00 časova).

"Kraljevski klub" je trijumfom nad Seviljom osvojio Superkup Evrope, a kako stvari stoje, ne planira da se tu i zaustavi pa želi da "uzme mjeru" i prošlogodišnjem osvajaču Primere i finalisti Lige šampiona. "Los blankosi" su osvajali domaći Superkup devet puta, dok Atletiko čeka ovaj pehar još od davne 1985. godine, kada je i jedini put osvojio ovo takmičenje. Podsjetimo, dva madridska kluba sastala su se prošle sezone u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja kada je ekipa sa "Santijago Bernabeua" izašla kao pobjednik posle produžetaka - 4:1 (1:1).

U redove osvajača "la desime" stigli su Toni Kros (Bajern), Hames Rodriges (Monako) i Kejlor Navas (Levante), pa je osvajanje trofeja logičan imperativ. Sa druge strane, Atletiko je tokom ljeta ostao bez Tiba Kurtoe, Dijega Košte i Filipea Luisa (Čelsi), stigla su pojačanja u vidu Јana Oblaka (Benfika), sa kojim je uprava Madriđana već naišla na prve probleme, Antoana Grizmana (Real Sosijedad), Marija Mandžukića (Bajern) i drugih, te ostaje da se vidi da li su izabranici Dijega Simeonea spremni za još jednu vitešku sezonu. Trener Real Madrida Karlo Anćeloti najavio je da će se u startnoj postavi naći golman Iker Kasiljas i napadač Kristijano Ronaldo, ali i upozorio na stalnu opasnost koja preti od tima sa "Visente Kalderona".

" Poštujemo Atletiko jer je prošle sezone osvojio titulu u Primeri. Spremni smo za Superkup. Braniće Iker Kasiljas, a Ronaldo se u potpunosti oporavio od povrede koljena pa će i on zaigrati. Uprkos tome što je Atletiko promenio tim, treba biti oprezan jer sam uvjeren da je Simeone zadržao takmičarski duh koji je prenio na nove igrače" - kazao je italijanski stručnjak.

Šef struke "jorgandžija" Dijego Simeone prepustio je "los blankosima" ulogu favorita.

"Real Madrid ima odličan sastav, koji je upotpunjen dolaskom Tonija Krosa. Sada su mnogo jači na sredini terena, Bejl je u formi, a Ronaldo se oporavio. Bilo kako bilo, daćemo maksimum u ova dva meča, iako mislim da je Real trenutno bolji tim. Sigurno je da će nam biti teško, ali ništa nije nemoguće" - poručio je popularni Čolo. Revanš je na programu u petak od 22.30 časova na "Visente Kalderonu".