latinica  ћирилица
25/08/2014 |  19:13 | Autor: RTRS

Večeras dodjela Emi nagrada - "Igri prijestola" 19 nominacija

Ovogodišnja, 66. dodjela Emi nagrada, televizijski pandan Oskara, biće održana večeras, čime će biti zaokružena TV produkcija prethodne sezone.

Dva noviteta - napeta, neobična krimi serija "Pravi detektiv" u produkciji kanala HBO i mračna komedija o ženskom zatvoru "Narandžasta je nova crna" mreže Netfliks, uspjela su da se nađu među favoritima i tako ugroze pozicije pojedinih, sada već kultnih ostvarenja kao što su "Čista hemija" i "Igra prijestola".

Velike šanse da se okite priznanjima imaju i serije "Američka horor priča", kostimirana saga "Dauntonska opatija", politička triler drama "Kuća od karata" i priča o razvoju marketinga 1960-ih godina "Ljudi sa Menhetna".

Kada je riječ o TV filmovima, HBO-ova drama "The Normal Heart", istinita priča o njujorškom aktivisti za borbu protiv AIDS-a, ima najviše nominacija, uključujući onu za najboljeg glumca koja je pripala Marku Rufalu.

Nagrada za najboljeg glumca u kategoriji drame osmjehuje se Brajanu Krenstonu, DŽefu Denijelsu, DŽonu Hamu i Kevinu Spejsiju, a u kategoriji komedije Rikiju Žerveu, Donu Čidlu, Vilijamu Mejsiju, DŽimu Parsonsu i Matu Leblanku.

Iz kriminalističke serije Pravi detektiv nominirana su oba glavna glumca - Metju Mekonahi i Vudi Harelson.

Kod žena, u dramskoj kategoriji takmičiće se Kler Dejns, DŽulijana Margulis, Keri Vošington, Robin Vrajt, Mišel Dokeri i Lizi Kaplan, a u humorističkoj Lena Danhem, Melisa Mekarti, Edi Falko, Tejlor Šiling, Ejmi Peler i DŽulija Luis-Drejfus.