latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:38 | Autor: Blic

Nagrada "Ferenc Puškaš" dobila vlasnika?

Svi mečevi Lige Evrope ostali su u sjenci onog koji se odigrao u Londonu.

Totenhem je pobijedio Asteras sa 5:1, a meč je obilježio Erik Lamela spektakularnim pogotkom, da bi gledaoci na "Vajt Hart Lejnu" na kraju vidjeli i trostrukog strijelca Harija Kejna među stativama, u golmanskom dresu i rukavicama.

Fudbaleri skloni atrakcijama "rabonom" se služe uglavnom da dodaju loptu, ali ne i Erik Lamela. Ovim potezom postigao je gol, i to udarcem van šesnaesterca.

Stizale su čestitke sa svih strana, na društvenim mrežama su oduševljenje sa ljubiteljima fudbala podijelili Gari Lineker, Majkl Oven, Piter Krauč, Tom Hadlston, a Lamela je zbunio saigrača Јana Vertongena.

"Bio sam zapanjen, dva minuta sam poslije toga samo razmišljao o golu koji je postigao. Definitivno, ovo je najbolji gol koji sam ikada vidio. Vidio sam svašta uživo i na Јutjubu, ali ništa poput ovog. Nagrada "Puškaš" je već u njegovim rukama", rekao je Vertongen poslije utakmice.

Hari Kejn je meč obilježio s tri gola, a na kraju je, poslije crvenog kartona golmanu Ljorisu, morao da brani jer su izvršene sve tri izmjene. Nije se najbolje snašao u rukavicama, pa je poslije tri postignuta pogotka primio jedan iz slobodnog udarca. Ipak, prvo o čemu je govorio nakon utakmice bio je gol Lamele.

"Ono je bilo ludo. Znao sam da ima taj trik u džepu, i bilo je sjajno zato što ga je izveo i na velikoj sceni", rekao je Kejn, uz osvrt na rolu među stativama.

"Veče je bilo sjajno dok nisam morao da uzmem rukavice. Mislim da ću ubuduće ovaj posao ostaviti golmanima", kroz smijeh je rekao fudbaler "pjevaca".