latinica  ћирилица
01/11/2014 |  16:55 | Autor: RTRS

PL BiH: Zvijezda porazila Borac

Dugo su fudbaleri Zvijezde iz Gradačca čekali na svoju prvu pobjedu u Premijer ligi a dočekali su je danas, u 13. kolu. Tim Petra Šegrta bio je uspješniji od Borca i slavio pobjedu rezultatom 2:0.
Fudbal (ilustracija) - Foto: FONET
Fudbal (ilustracija)Foto: FONET


Uroš Stojanov postigao je gol u 16. minuti i tako doveo Zvijezdu u prednost već u ranoj fazi susreta. Prijetio je do kraja poluvrena Borac preko Brkića, ali bezuspješno.

U drugom poluvremenu je i Subić imao priliku donijeti izjednačenje svom klubu, međutim nije se najbolje snašao. Kada su navijači domaćih strepili za rezultat i bojali se novog "kiksa" svog kluba, uslijedilo je veliko olakšanje. Spasojević je u 81. minuti zaključio prvu ovosezonsku pobjedu za tim iz Gradačca.

U jednom od derbija začelja 13. kola Premijer lige BiH fudbaleri Radnika i Travnika su podijelili bodove u Bijeljini (1:1).

U dosta lošoj fudbalskoj predstavi igranoj u Bijeljini podjela bodova je i najrealniji ishod. Radnik je bolje otvorio susret i već u 10. minuti stigao je do prednosti.

Nakon vodstva Radnika gosti iz Travnika preuzimaju inicijativu, lopta je više u njihovom posjedu, no nisu napravili neku bolju priliku. I u drugom dijelu Travnik je diktirao tempo igre, dok su se domaći orijentisali na čuvanje svoje mreže. Prepustili su sredinu terena Vezirima, koji su u 75. minuti pogotkom Smajića poravnali na 1:1.

U samom finišu susreta Veziri su mogli do pobjede, no iz idealne situacije mrežu domaće ekipe nije pogodio iskusni Dudić.

Zvornička Drina sutra će gostovati u Širokom Brijegu.

Rezultati utakmica 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

subota, 1. novembar
Zvjezda - Borac 2:0
Radnik - Travnik 1:1
Slavija - Olimpik 1:3
Sloboda - Velež 1:1
Vitez - Mladost 2:0
Zrinjski - Čelik 1:1

nedjelja, 2. novembar
Željezničar - Sarajevo (13.30)
Široki Brijeg - Drina (16.30)