latinica  ћирилица
19/11/2014 |  14:32 | Autor: novosti.rs

Golman Srbije Katarina Tomašević odbila operaciju zbog EP

Kao da je neko bacio čini na svjetske vicešampionke.

Najbolja rukometašica svijeta za 2013. Andrea Lekić povrijedila je skočni zglob, najbolji lijevi bek prošlog SP Sanja Damnjanović ima velikih problema sa hrskavicom, a Katarini Tomašević su 26. novembra zakazali operaciju koljena!

Šampionat Starog kontinenta u Hrvatskoj i Mađarskoj počinje 7. decembra, a "trio fantastiko" je pod znakom pitanja.

"Vučem povredu već dugo, na posljednjem pregledu je ustanovljeno da mi je pukao meniskus. Mađari su željeli odmah da me operišu, ali rekla sam doktoru: "Nećeš ti mene da diraš, idem ja na Evropsko prvenstvo", kroz osmjeh za "Novosti" priča sjajni golman, iako je situacija alarmantna.

"Ministarka odbrane" odložiće hiruršku intervenciju, mada bi nastup na EP mogao da joj ugrozi karijeru.

"U klubu branim samo po potrebi, ali na EP sigurno idem. Igraću pod injekcijama, kao Sanja prošle godine.

"Konsultovaćemo se obje sa našim ljekarima i vidjeti kakva je procjena. Ne mogu da vjerujem kakav haos nas je zadesio, a baš smo se "zagrijale" za ovo prvenstvo. Biće veoma naporan šampionat, to je dodatni problem", zabrinuta je Tomaševićeva.

Lekićeva u srijedu skida longetu i znaće više o stanju skočnog zgloba, dok je Damnjanovićeva u još većem problemu. Prva "bombarderka" našeg tima u januaru je operisala meniskus, a tokom cijele godine je igrala sa bolovima zbog oštećenja hrskavice. Sanja ne bi smjela opet da rizikuje...

Lista povreda sve duža

Povrede muče još dva srpska beka, Јelena Trifunović ima problem sa ramenom, a Kristina Liščević sa zglobom.

"Ovo nas je potpuno poremetilo", ističe selektor Srbije Bošković.

"Željeli smo da pripremni turnir u Norveškoj od 27. do 30. novembra iskoristimo za uigravanje, pitanje je u kom sastavu ćemo ići. Čekamo rezultate pregleda", zaključio je Bošković.