latinica  ћирилица
17/12/2014 |  08:36 | Autor: sportske.net

Zašto je Nejmar odbio Siti?

Ljeto 2013. godine donijelo je jedan od najznačajnijih transfera u skorijoj istoriji fudbala.
Nejmar da Silva Santos Јunior - Foto: AP
Nejmar da Silva Santos ЈuniorFoto: AP

Brazilsko čudo od djeteta, sada kapiten selekcije svoje zemlje, novi vođa i idol brazilske omladine, Nejmar, riješio je da se preseli u Evropu.

Klubovi su stajali u redu, istraživali su mogućnost da dovedu fudbalera koji osim igračkih kvaliteta nudi i nevjerovatan marketinški potencijal. Real Madrid i Barselona su se uhvatili u "El Klasiko" klinču, iz prikrajka su vrebali ostali (finansijski) moćnici.

Želio je Nejmara i Mančester siti.

Kontaktirali su "građani" Santos u ljeto 2013. godine, ali su ubrzo saznali da nemaju nikakve šanse da ostvare željeni transfer. Vjerovatno su se zbunili kada su čuli razlog, koji jeste nesvakidašnji.

Naime, kako otkriva repsektabilni i dobro obaviješteni "Gardijan", Nejmar je u to vrijeme čvrsto vjerovao (možda to i dalje misli) da bi mu za igranje po "blatnjavim terenima Premijer Lige" bile potrebne "specijalne kopačke", te da nije htio da rizikuje.

Od tada je Nejmar igrao na engleskim terenima u dresu Brazila, u narednoj fazi Lige šampiona igraće upravo na svom nesuđenom stadionu, "Etihadu", imaće još jednu priliku da potvrdi ili opovrgne svoja uvjerenja.

Slažemo se da sunčana Barselona uvijek ima kartu više u pregovorima sa konkurentima, dok predrasude ovakvog tipa idu na uštrb Engleza.