latinica  ћирилица
25/01/2015 |  09:44 | Autor: sportske.net

Vojvodina zbog Škuletića umalo izgubila šest bodova

Fudbalski klub Vojvodina dijeli sudbinu većine superligaša koji se bore sa finansijskim problemima s tim što su naslijeđeni dugovi učini da Voša bude u nešto nepovoljnijem položaju u odnosu na konkurenciju.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u klubu u tekućem prelaznom roku predsjednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović istakao je da će fokus biti na formiranju ekipe koja bi u budućnosti mogla da napadne titulu u Јelen Superligi, prenose sportske.net.

"Važnije od rezultata je nastavak pravljenja čvrste i zdrave osnove za ravnopravnu šampionsku trku u prvenstvu kao i stvaranje realnih šansi da u nekoj od narednih sezona prvi prođemo kroz taj cilj" rekao je Šćepanović.

Predsjednika Vojvodine zabrinulo je to što će klub morati da izmiri dug od 227.000 evra koji je stigao na naplatu nakon tužbe Almamija da Silve Moreire. Zbog toga će morati da čekaju Rad (80.000 evra), Zeta (80.000 evra) i FSS (45.000) jer će u suprotnom klub ostati bez bodova.

"Što se tiče UEFA i tužbi koje se rješavaju u Lozani, tu odbrane nema. Vrlo su rigorozni i čak smo pod prijetnjom oduzimanja 6 bodova izmirili dugovanja za Škuletića" priznaje Šćepanović.

Vojvodina je u subotu dobila još jedno pojačanje. Nakon Јovice Vasilića u klub je stigao Kamerunac DŽon Meri dok iz Novog Sada najavljuju nove potpise u toku naredne nedjelje.