latinica  ћирилица
25/01/2015 |  12:17 | Autor: RTRS

Upoznajte tinejdžera sa platom od 400.000 evra (VIDEO)

Real Madrid je dobio trku sa ostalim velikanima i u svoje redove doveo norveško čudo od djeteta, Martina Edegora.

Mladi veznjak je zadivio svijet sjajnim igrama za prvoligaša Stromgodset, a sa 15 godina i 253 dana starosti postao najmlađi repezentativac u istoriji Norveške.

On je za nacionalnu selekciju svoje zemlje debitovao u avgustu prošle godine u prijateljskom meču protiv Ujedinjenih Arapski Emirata i tada oborio 104 godine star rekord koji je sa 15 godina i 351 danom starosti posatavio njegov zemljak Tormod Kjelsen u duelu sa Švedskom.

Edegor je ujedno postao i najmlađi igrač u kvalifikacijama za Euro. U pobjedi Norveške nad Bugarskom (2:1) u kvalifikacijama za Euro 2016, Edegor je ušao u igru u 64. minutu sa 15 godina i 300 dana starosti.

Norveški vunderkind je od 2012. godine trenirao sa prvim timom Stromsgodseta, da bi za prvi tim debitovao u januaru 2014. U dresu norveškog kluba odigrao je 23 utakmice i postigao pet golova.

Sjajne partije po mnogima najtalentovanijeg fudbalera današnjice, zapele su za oko fudbalskim gigantima Bajernu, Barseloni, Mančester Јunajtedu, Ajaksu....

Uprkos tome što su ga u Bajernu iz Minhena skoro pa bili predstavili kao svog novog igrača, Edegor je izabrao Real Madrid.

Sjajni Norvežanin je u sali za konferencije na stadionu "Santijago Bernabeu" podigao dres najtrofejnijeg evropskog kluba i, uz prisustvo oca, potpisao profesionalni ugovor po kojem će zarađivati 100.000 evra nedjeljno!

"Izabrao sam Real Madrid jer su iznijeli najbolju ponudu", izjavio je norveški tinejdžer.

Na pitanje da li norvšeko čudo od djeteta vrijedi toliko novca, malo ko može u ovom trenutku odgovoriti.

Edegor će u početku nastupati B tim Reala, Kastilju, iako se može očekivati da mu "Kraljevki klub pruži šansu da zaigra za A tim u nekoj od manje važnih utakmica tokom sezone. 

"Matrin će trenirati i sa prvim timom i sa Kastiljom, a nastupaće za Kastilju do kraja sezone. Međutim, ukoliko trener Karlo Anćeloti poželi da ga pozove na neki nastup prvog tima, to će na kraju biti samo trenerova odluka i mi nećemo imati ništa protiv", rekao je bivši kapiten Reala Emilio Butragenjo i dodao "Odradiće kompletne pripreme sa prvim timom i tada ćemo sjesti i odlučiti šta je najbolje za njega".

Sam Edegor o sebi je rekao:

"Volim da imam loptu u nogama, volim prvi kontakt s loptom, volim pas igru. Generalno, volim kada je lopta kod mene".

Kako je Sami Kedira najavio da napušta Madrid na kraju sezone, odluka čelnika šampiona Evrope da pojača sredinu terena je sasvim očekivana, a mladi Norvežanin može biti dugoročno rješenje ovog problema.