latinica  ћирилица
29/01/2015 |  23:54 | Autor: RTRS

Đoković i Vavrinka za finale Australijan opena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaje se u petak od 9 časova i 30 minuta sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom u polufinalu Asutralijan opena.

Novak je polufinale izborio savladavši Miloša Raonića, dok je četvrti teniser svijeta nastup u polufinalu izborio protiv Keija Nišikorija.

Đoković i Vavrinka do sada su se sastali 19 puta, a srpski teniser vodi sa 16-3 u pobjedama. Posljednji put sastali su se na završnom Masters turniru sezone u Londonu prošle godine, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:0.

"Spreman sam za borbu. Zadnja tri duela protiv njega došla su u samoj završnici. Na Grend slemovima svi žele da budu što bolji, a tako je i sa nama dvojicom. Moramo dati svo maksimum, gurati jedan drugog do krajnjih granica. Biće to fizička bitka, ali ja sam spreman", rekao je Đoković.

"Znam da ću igrati polufinale protiv svjetskog broja jedan. Igrao sam sjajno do sada, zadovoljan sam svojim nastupom. Ipak, veliki je izazov igrati protiv njega, naročito polufinale Grend slema", kazao je Vavrinka.

Polufinalni duel između Đokovića i Vavrinke počinje u 9 časova i 30 minuta po našem vremenu.