latinica  ћирилица
30/01/2015 |  08:01 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Ljubljani: Talas proširenja EU nema više isti entuzijazam (VIDEO)

Talas proširenja Evropske unije nema više isti entuzijazam niti su ciljevi jasno definisani, zato su i zemlje Zapadnog Balkana u problemu, a evropski put je više poslužio manipulacijama kako bi se brojne nadležnosti sa Srpske prebacile na BH nivo. Ovo je izjavila premijerka Srpske Željka Cvijanović tokom predavanja studenttima na Fakultetu društvenih i političkih nauka u Ljubljani.
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Premijerka Republike Srpske Željka CvijanovićFoto: SRNA

Predavanju je prisustvovao veliki broj studenata, a premijerka ih je pozvala da se u svojim radovima bave Bosnom i Hercegovinom.

Cvijanovićeva je juče sa gradonačelnikom Velenja Bojanom Kontičem razgovarala o mogućnostima za uspostavljanje bolje saradnje Srpske i ovog slovenačkog grada u oblasti privrede i u ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Gradonačelnik Velenja ocijenio je ovaj sastanak kao dobru osnovu za privrednike iz Slovenije i Republike Srpske i izrazio očekivanje da oni predlože projekte od kojih bi korist mogli imati, kako sami privrednici, tako i građani Velenja, Slovenije i Srpske.

Cvijanovićeva je posjetila i fabriku "Gorenje" u Velenju i upoznala njene predstavnike o privrednim potencijalima Republike Srpske, a razgovarano je i o mogućnosti da menadžment "Gorenja" u narednom periodu posjeti Republiku Srpsku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastancima sa gradonačelnikom Velenja i menadžmentom fabrike "Gorenje" prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Cvijanovićeva se juče u svojstvu međunarodnog sekretara SNSD–a sastala i sa predsjednikom Parlamenta Slovenije Milanom Brglezom, kao i sa šefom Kluba poslanika Socijalnih demokrata Slovenije, Matjažom Hanom i potpredsjednikom slovenačkog Parlamenta iz ove stranke , Andrejom Katič.