latinica  ћирилица
03/03/2015 |  12:34 | Autor: Blic

Karadžić: Prodaju igrače pa kukaju na sudije

U Fudbalskom klubu Partizan sumnjaju da neko na silu želi da kreira poredak na tabeli Јelen Superlige Srbije, a opet se priča i o "burazerskim odnosima".

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić najavljuje konkretne korake kako bi se i definitivno popravila slika o srpskom klupskom fudbalu, piše "Blic".

"Niko neće žmuriti na ono što se dešava, organi Saveza uradiće svoj posao pošteno. Ako su sudije pogriješile u meču Partizana i Radničkog iz Niša, sudijska komisija će izreći adekvatnu kaznu", rekao je Karadžić za "Blic"

Nije prvi put da Partizan ili Crvena zvezda optužuju sudije.

"Ne branim nijednu sudijsku grešku, ali Partizan i Crvene zvezda ne mogu stalno da se vade na jednu sudijsku grešku. Prethodno prodaju iz sezone u sezonu cijele timove, najbolje igrače, i onda im je kriv sudija", dodao je Karadžić.

U Humskoj su ponovo načeli temu "prijateljskih utakmica".

"Naši organi će sve ispitati i procesuirati ukoliko se ukaže potreba. Sve su to sumnje i glasine. Čitam, pričaju ljudi, ali bi sa pozicije predsjednika Saveza bilo neozbiljno da sada dajem komentar. Vidim da iz Partizana spominju utakmicu Spartak - OFK Beograd. Podsjetio bih da se ranijih godina pričalo o prijateljskim odnosima Partizana sa Hajdukom iz Kule, BSK-om, Metalcem. Sve su to bile glasine koje je teško dokazati. Nećemo ustuknuti i sve ćemo učiniti da takvim pojavama, ako ih ima, stanemo na put", dodao je predsjenik FSS.

Prvi korak je promjena sistema takmičenja.

"Uvešćemo plej-of i plej-aut od naredne sezone. Hoćemo da povećamo broj utakmica, da omogućimo klubovima da u Evropu uđu iz takmičenja, kao i da ukinemo eventualne burazerske odnose među klubovima. Zabrinuti smo. Ako takvih pojava ima, želimo da ih sasjećemo u korjenu", završio je Karadžić.