latinica  ћирилица
23/04/2015 |  12:07 | Autor: SRNA

Derventa - besplatno učlanjenje povodom Svjetskog dana knjige

Narodna biblioteka "Branko Radičević" iz Dervente povodom 23. aprila - Svjetskog dana knjige svim današnjim posjetiocima poklanja besplatno učlanjene u biblioteku.
Derventa: Biblioteka "Branko Radičević" - Foto: arhiv
Derventa: Biblioteka "Branko Radičević"Foto: arhiv

Direktor biblioteke Mirjana Plisnić kaže da, osim današnjeg besplatnog učlanjenja, i tokom oktobarskih dana kulture cijeli mjesec građanima omogućuju besplatno članstvo.

"Danas očekujemo značajan priliv članova, uglavnom mališana iz obdaništa, osnovaca, ali i penzionera i svih drugih ljubitelja knjige. To činimo tradicionalno svake godine, sa željom da obilježimo Dan knjige u našoj ustanovi", kaže Plisnićeva.

Ona je dodala da je biblioteka nabavila dosta novih izdanja, a cjelokupni knjižni fond iznosi oko 40.000 knjiga i može se pronaći za svakog po nešto.

Od novih naslova nabavljeni su "Fajront u Sarajevu" dopunjeno izdanje Neleta Karajlića, "Isusovi memoari" Vuka Draškovića i drugi.

"Radimo i na organizovanju promocije knjige i već u maju biće održana promocija romana `Naš otac` autora Ljiljane Habjanović Đurović", rekla je ona.

Plisnićeva ističe da ove godine neće biti održana manifestacija "Noć muzeja", ali će biti postavljena stalna postavka arheološko-etnološkog i istorijskog karaktera u prostorijama muzeja biblioteke.