latinica  ћирилица
21/05/2015 |  22:44 | Autor: RTRS

WTA: Polufinala u Nirnbergu i Strazburu

Španska teniserka Lara Arubarena plasirala se u polufinale WTA turnira u Nirnbergu savladavši domaću igračicu Karinu Vitheft sa 6:0, 6:4.
Karin Knap (FOTO: Facebook WTA Nürnberg) -
Karin Knap (FOTO: Facebook WTA Nürnberg)

Španjolku u polufinalu očekuje Italijanka Karin Knap koja je nastup među četiri najbolje izborila pobjedom nad Јulijom Punicevom iz Kazahstana sa 6:2, 6:4.

U polufinale se plasirala još jedna Italijanka, Roberta Vinči koja ja eliminisala Kurumi Naru iz Јapana sa 6:1, 1:6, 6:4. Vinči će se za prolaz u finale boriti sa Ađelik Kerber koja je slavila protiv još jedne Јapanke, Misaki Doi sa 6:2, 6:3.

Poznati su parovi polufinala i na turniru Strazburu. Amerikanka Slonu Stivens, kojoj je meč predala Јelena Јanković sastaće se Samantom Stosur iz Australije, koja je bila bolja od zemljakinje Ajle Tomljanović sa 6:4, 3:6, 6:4.

Polufinale je izborila i domaća igračica Virdžini Razano koja je sa 4:6, 6:1, 6:1 slavila protiv Elene Vesnine iz Rusije. Razano će finale pokušati izboriti u duelu sa sunarodnjakinjom Kristinom Mladenović kojoj je četvrtfinalni duel bez borbe predala Ameriknka Medison Kiz.