latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:55 | Autor: Glas Srpske

I Tešić napustio Borac M:tel

Doskorašnji rukometaš Borcac M:tela Nikola Tešić karijeru će nastaviti u norveškom Tinsetu.
RK Borac - Foto: RTRS
RK BoracFoto: RTRS

Tešiću će to biti prvi inostrani angažman čime se nastavio odlazak igrača iz "crveno-plavog" tabora, a prije njega ekipu su napustili golmani Stanko Abadžić i Petar Јokanović, dok su Stefan Јanković i Milan Đukić vrlo blizu odlaska i uprava na njih ne računa.

"Dogovorio sam se sa Norvežanima o saradnji na godinu i odlazim u Skandinaviju 19. jula. Ponudu sam dobio od njihovog trenera i igrača Žarka Pejovića, te odlučio da je prihvatim jer smatram da je vrijeme da krenem dalje. Borac je moj klub koji ću uvijek nositi u srcu, jer sam u njemu proveo nekoliko godina i osvojio dosta trofeja te vjerujem da će nastaviti osvajati pehare kao i do sada", izjavio je Tešić za "Glas Srpske".

On je jedan od četvorice igrača (Branislav Obradović, Mikeo Mikić, Stefan Јanković) koji su sa slavnim banjalučkim klubom osvojili posljednje tri duple krune i vjeruje da će se nametnuti treneru kao prvi izbor na desnom krilu.

"Ekipa se takmiči u drugoj ligi i želi da se plasira u prvu pa je krenula da se pojačava te se nadam da ćemo u tome uspjeti. Prije nego što sam prihvatio ponudu raspitao sam se o njima i znam da su dobri uslovi za rad iako se radi o malom mjestu u Norveškoj. Ispred mene je veliki izazov i vjerujem da neću razočarati one koji su vjerovali u mene i ponudili mi ugovor", dodao je Tešić.