latinica  ћирилица
25/04/2016 |  13:59 ⇒ 14:00 | Autor: novosti.rs

Objelodanjeni budžeti CSKA, Lokomotive, Himkija...

CSKA je na prvom mjestu sa budžetom za sezonu 2015-16. od 37 miliona evra, na drugoj poziciji je Himki iz Moskovske Regije sa 22, dok je treći još jedan evroligaš, Lokomotiva iz Krasnodara sa 14.8 miliona evra.
Košarkaši CSKA (FOTO: www.euroleague.net) -
Košarkaši CSKA (FOTO: www.euroleague.net)

Rusi ne štede novac kada je u košarka u pitanju. Godinama unazad omiljena destinacija najboljih igrača je Turska i Rusija. CSKA je bez premca, ali posljednjih sezona im se to nije isplatilo, s obzirom da već dugo čekaju trofej Evrolige u svojim vitrinama. I ove sezone Moskovljani su uz Fenerbahče prvi favorit za trofej u najkvalitetnijem takmičenju.

A dok ne dođe do podjele medalja u Berlinu u javnost je izašla nova informacija vezana za novac sa kojim raspolažu klubovi u Rusiji.

Na godišnjoj konferenciji za novinare u Kremlju danas su objelodanjeni budžeti ruskim predstavnika u regionalnoj VTB ligi

Očekivano, CSKA je na prvom mjestu sa budžetom za sezonu 2015-16. od 37 miliona evra, na drugoj poziciji je Himki iz Moskovske Regije sa 22, dok je treći još jedan evroligaš, Lokomotiva iz Krasnodara sa 14.8 miliona evra.

Slede Uniks sa 10.7 miliona, Zenit sa 7.5, Nižnji sa 4.7, Јenisej sa 3.3, Avtodor sa 2.8 i na začelju Krasnaja Oktobar sa 1.7 miliona evra.