latinica  ћирилица
20/07/2016 |  17:01 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

Koji će vaterpolisti nastupiti na OI?

Olimpijske igre počinju za nešto više od dvije nedjelje, a ponedjeljak je bio posljednji rok za selektore da predaju spisak igrača koji će nastupati u Riju.
Vaterpolo - Foto: RTRS
VaterpoloFoto: RTRS

Selektor Srbije, Dejan Savić, još uvijek nije objavio spisak, ali je izvjesno da će na Olimpijskim igrama igrati vaterpolisti sa Evropskog prvenstva u Beogradu.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak prvi je objavio spisak, a tu je i Havijer Garsija, koji je dobio hrvatsko državljanstvo. Na spisku su: Јosip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Јoković, Luka Bukić, Havijer Garsija, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Marko Macan i Marko Bijač.

Vladimir Gojković je skratio spisak na 15 imena, pa su na širem spisku Crne Gore: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan, Radović, Јanović, Čučković, Ivović, Mišić, Klikovac, Јokić, Šćepanović, Drašković i Pješivac.

Na startu turnira u Riju Crna Gora će se sastati sa Amerikom, a selektor SAD, Dejan Udovičić, pozvao je sljedeće igrače: Mozes, Danštajn, Halok, Obert, Rojls, Kupido, Samjuels, Azevedo, Boven, Bonani, Smit, Man i Baron.

U sastavu Italije nema Đorđetija, Luonga, Đakopa i Balardija, koji su igrali na Evropskom prvenstvu, a Aleksandro Kampanja se odlučio za ove igrače: Tempesti, Del Lungo, N. Prešuti, Veloto, Gito, Filjoli, Fondeli, Di Fulvio, Galo, Nora, K. Prešuti, Aikardi i Bodegas.

I selektor Mađarske, Tibor Benedek, napravio je tri izmjene u odnosu na EP, pa tako u Brazil ne putuju Gor – Nađ, Batori i drugi golman Bistrisanji, a u sastavu su: At. Deker, Nađi, Ad. Deker, Erdelji, Harai, Hošnjanski, Kiš, Manherc, Sivoš, Da. Varga, De. Varga, Vamoš i Zalanki.

Na spisku selektora domaćeg Brazila, Ratka Rudića, pored Slobodana Sora, nalaze se još: Silrivela, Franko, Gonzales, Salemi, Gomes, Delgado, Silva, Roča, Perone, Gimaraeš, Vrlić i Antoneli.

Selektor Australije, Elvis Fatović, pozvao je sljedeće igrače: Denerlej, Kembel, Ford, Koteril, Pover, Gilkrist, Roač, Јanger, Svift, Kajes, Hovden, Emeri, Stanton-Frenč.

Francuska će u Brazilu igrati u sastavu: Garso, Sudadier, Kovačević, Kaš, Blari, Simon, Krusila, Izdinski, Marzuki, Peison, Tomašević, Kamarasa i Moriam.

Kod Španije nema iznenađenja: Mingelj, Tahulj, Espanjol, Pinedo, Fernandez, Roka, Munariz, Širanji, Alarkon, Agilar, Molina, Ečenike, Malarač.

 Јoš nisu poznati sastavi Јapana, Srbije i Grčke.