latinica  ћирилица
21/07/2016 |  08:52 | Autor: RTS

Grbić i Ivović: Ostaje žal za OI

Nakon osvajanja Svjetske lige, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić i Marko Ivović, najbolji igrač završnog turnira Svjetske lige, kažu da im je sada još više žao što neće učestvovati na Olimpijskim igrama.
Odbojkaši Srbije (FOTO: MN Press) -
Odbojkaši Srbije (FOTO: MN Press)

Prošlog oktobra, Na Evropskom prvenstvu, reprezentacija Srbije bila je sedma. Kvalifikacije za Olimpijske igre u januaru bile su neuspješne. Ipak, Nikola Grbić smislio je "magični napitak" u međuvremenu, pa je reprezentacija postala najbolja na svijetu.

- Učim iz svojih grešaka. Trudim se da preispitam odluke i način rada na koji smo primjenjivali. Pogledao sam sve utakmice koje sam vodio i potrudio se na najbolji mogući način da promijenim nešto. Momci su bili fantastični, zajedno smo uspjeli da promijenimo dotadašnju situaciju i pošlo nam je za rukom - rekao je Grbić.

Marko Ivović, najbolji igrač završnog turnira Svjetske lige, izjavio je da još nije svjestan uspjeha.

- Јoš uvijek nisam svjestan šta se dešava. Prvi osjećaj je bio kad smo sletjeli, izašli, vidjeli koliko nas je ljudi sačekalo. Vidim da je u Srbiji jako odjeknulo to što smo uradili. Mislim da treba neko vrijeme da prođe. Јedino što mi daje neki znak je da generacije prije nas to nisu uspjele, a mi jesmo - rekao je Ivović.

Na pitanje da li im je sada još više žao što neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Riu, Grbić i Ivović su gotovo jednoglasno rekli "Da!".