latinica  ћирилица
04/08/2016 |  19:34 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

Olimpijski plamen drugi dan putuje Rijom

Olimpijski plamen drugi dan putuje Rijom, uglavnom kroz favele i plaže, a na kraju će stići i do statue Hrista Spasitelja. Već sutra će biti na Marakani, gdje će u jedan sat poslije ponoći, biti održana ceremonija otvaranja Igara, kada će biti poznata i dobro čuvana tajna, ko će zapaliti Olipijski plamen tokom otvaranja igara.
Olimpijski plamen drugi dan putuje Rijom (Foto: epa) -
Olimpijski plamen drugi dan putuje Rijom (Foto: epa)

Privilegiju i zadatak da izvede britanske sportiste na stazu, sa nacionalnom zastavom u ruci imaće drugi teniser svijeta Endi Marej, koji je danas na zvaničnom fotografisanju pokazao da mnogo bolje barata reketom nego zastavom.

Svi prisustni lijepo su se nasmijali dok je Marej nespretno rukovao zastavom ispred očiju princeze Ane.

Iako Olimpijske igre nisu zvanično otvorene, počelo je takmičenje na ženskom fudbalskom turniru i već je oboren Olimpijski rekord.

U istoriju se upisala Kanađanka DŽanin Beki koja je postigla najbrži gol u istoriji Olipijskih igra, a mrežu selekcije Australije zatresla je već u 20. sekundi meča, da bi na kraju Kanađanke i slavile sa 2:0.

Selekcija koja je upisala prvu pobjedu na Olimpijskim igrama je Švedska, dok su se sa porazom suočile devojke iz Јužne Afrike.

Švedska je pobijedila sa 1:0 golom Nile Fišer u 75. minutu, pred nekoliko hiljada ljudi .

Olimpijski stadion kasnije je bio popunjeniji, u pobjedi domaće selekcije Brazila protiv Kine sa 3:0 u prvom kolu.