latinica  ћирилица
06/08/2016 |  15:30 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Vaterpolisti Srbije od -4 do remija protiv Mađara

Vaterpolisti Srbije remizirali su protiv Mađarske sa 13:13 na startu takmičenja u grupi A na Olimpijskim igrama.

Olimpijski turnir za vaterpoliste odmah na početku ponudio nam je najveći derbi između Srbije i Mađrske. Nakon velike borbe utakmica je završena bez pobjednika 13:13. 

Od početka utakmice moglo se vidjeti da igra Srbije nije na očekivanom nivou.Srbija se mučila i u napadu i u odbrani ,a Mađari su od starta igrali motivisano i bili u prednosti.

Nakon prve četvrtine mađarska je imala dva gola viša. Najveću prednost Mađarska je imala početkom treće četvrtine,plus četiri,ali to nije bilo dovoljno da se pobijedi evropski i svjetski šampion.

Srbija je polako stizala prednost velikog rivala,a konačnih 13:13 postavio je Filip Filipović 4 sekunde prije kraja utakmice.

Najefikasniji u srpskom timu bio je junak meča Filipović sa četiri gola,a po dva su postigli Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Slobodan Nikić. Mađare je predvodio Norbert Hošnjanski sa tri gola, po dva su postigli Deneš Varga i Marton Vamoš.

Srbija će u drugom kolu Grupe A igrati protiv Grčke, u ponedjeljak od 18 časova po srednjoevropskom vremenu.Mađari istog dana igraju protiv Australije.