latinica  ћирилица
09/08/2016 |  22:19 ⇒ 22:28 | Autor: BETA

Prlainović: Nemamo više prava na kiks

Andrija Prlainović rekao je da selekcija Srbije nema više pravo na grešku.
Andrija Prlainović - Foto: RTS
Andrija PrlainovićFoto: RTS

Vaterpoliste Srbije očekuje duel protiv Brazila koji je u prva kola ostvario dvije pobjede.

"Narednoj utakmici prilazimo s maksimalnom koncentracijom i poštovanjem prema Brazilu. Za nas je svaka naredna utakmica jako bitna, kao da je četvrtfinale. Nemamo više prava na 'kiks'. Potrebne su nam pobjede kako bismo stekli sigurnost i dobili samopouzdanje", rekao je Prlainović novinarima u Rio de Žaneiru.

"Oni su izuzetno napredovali u prethodnom periodu. Domaćini su turnira, igraju s ogromnom energijom, rasterećeno, a i motivisano, sa velikom željom da se dokažu. Imaju trojicu naturalizovanih igrača - Felipea Peronea, Јosipa Vrlića i Slobodana Sora... Bitno je da mi od početka budemo motivisani i spremni, da nas ne iznenade na samom početku. Na ovom turniru je jako teško da se stigne nečija prednost", rekao je Prlainović.

Utakmica trećeg kola Grupe A između Srbije i Brazila igraće se u noći između srijede i četvrtka od 00.30.

Srbija poslije dvije utakmice u Grupi A na Olimpijskim igrama još uvijek ne zna za pobjedu, pošto je u prvom odigrala neriješeno 13:13 s Mađarskom, a potom i 9:9 s Grčkom.

"To su bila dva najteža rivala u grupi, ekipe koje su kandidati za najviši plasman. Nismo dobro počeli utakmice, dosta smo se mučili, propatili i u jednoj i drugoj. Bukvalno nam je tri četvrtine bilo potrebni da se snađemo i da se adaptiramo na samu utakmicu. Teže smo se adaptirali na termin od 9.00 od naših protivnika, ali smo na kraju uspjeli da se vratimo, a čak budemo i blizu pobjede", rekao je on.