latinica  ћирилица
11/08/2016 |  09:00 ⇒ 10:43 | Autor: B92

Savić: Strašno, stanje šoka, ali još možemo

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kaže da je poraz od Brazila "strašan", ali da su šanse još dobre za plasman u četvrtfinale OI.
Vaterpolisti Srbije (Foto: oks.org.rs) -
Vaterpolisti Srbije (Foto: oks.org.rs)

"Ovo je sigurno stanje šoka iz kog treba što prije da izađemo. Nije toliko strašno, još možemo da se čupamo u grupi, ali sam siguran da neke stvari moramo da popravimo. U suštini, jeste strašno, ali ništa nije gotovo", rekao je Savić novinarima poslije utakmice

Srbija je izgubila od domaćina Brazila sa 6:5 i poslije tri kola Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zauzima pretposljednje mjesto u Grupi A, sa samo dva boda.

Savić je naveo da je utakmica protiv Brazila bila onakva kako je to bilo i očekivano.

"Јednostavno, ako rezultatski gledamo ovu utakmicu, ona je definitivno izgubljena u napadu, iako smo imali katastrofalne individualne greške poslije kojih smo primali golove", kazao je Savić.

Branislav Mitrović i Slobodan Nikić rekli su da reprezentaciji ne ostaje ništa drugo, osim da pobijedi u preostale dvije utakmice grupne faze Olimpijskih igara.

"Okrećemo se Australiji, da probamo da je pobedimo, a onda i Јapan. I pre turnira smo govorili da će biti izuzetno teško. To se i pokazuje tako, ne samo u našoj grupi, već i u drugoj", rekao je Mitrović novinarima poslije utakmice sa Brazilom u Rio de Žanieru.

Srbiji će za plasman u četvrtfinale biti potrebne pobjede nad Australijom i Јapanom. Mitrović je kazao da njegova ekipa nije imala snage za preokret protiv Brazila.

"Dobro smo počeli, onakav kakav smo i željeli. Poslije toga smo stali, pa se vratili. Ali, kada je bilo potrebno, nismo imali snage da pobijedimo", kazao je Mitrović.

Srbija je pet minuta prije kraja gubila 5:3, pa je potom izjednačila, ali je izgubila pošto je pred kraj primila pogodak iz peterca.

Slobodan Nikić je rekao da to njegovoj ekipi nije smjelo da se desi.

"Kada smo stigli rezultat, primili smo gol koji nikada ne smijemo da primimo. Šta da se radi, idemo dalje da probamo da pobijedimo u preostale dvije utakmice i da se plasiramo u četvrtfinale", rekao je Nikić.

Srpski vaterpolisti će u subotu rano ujutro po srednjoevropskom vremenu (3.10) igrati protiv Australije, a potom će se dva dana kasnije sastati sa Јapanom.