latinica  ћирилица
11/08/2016 |  15:35 | Autor: B92

Pozelenio i vaterpolo bazen, a razlog je banalan (FOTO)

Prije nekoliko dana iz Rija nam je stigla slika zelene vode u bazenu na kom se održavaju skokovi u vodu, a ista situacija je i sa bazenom za vaterpolo.
Zelena voda u bazenima u Riju - Foto: Getty Images
Zelena voda u bazenima u RijuFoto: Getty Images

Iako smo tako nešto mogli da vidimo i na našim lokalnim bazenima, kada se u vodu u određenom vremenskom periodu ne sipaju potrebne hemikalije, malo je nevjerovatno da se takve situacije događaju i na najvećoj svjetskoj smotri sporta.

Vjerovali ili ne – razlog je upravo taj, organizatorima u Riju nestalo je spomenute hemikalije, što je potvrdila Svjetska plivačka federacija.

"FINA može da potvrdi da je razlog neobične boje vode nedostatak određenih hemikalija kojima se voda održava", navodi se u saopštenju FINA i dodaje da je "voda testirana i da je PH vrijednost van propisanih okvira, ali da nema bojazni za zdravlje i bezbjednost sportista".

"Bol se pojavi poslije meča, a vjerovatno će nam biti i suzne oči narednih nekoliko sati, ali nije strašno. Nije bilo toliko loše dok smo bili u vodi, ali sada već počinje baš da peče", rekao je centar vaterpolo reprezentacije Australije Riči Kembel.