latinica  ћирилица
11/08/2016 |  21:29 | Autor: B92

Gocić: Šta god da bude, držaćemo se zajedno

Kapiten srpskih vaterpolista Živko Gocić kaže da niko nije očekivao poraz od Brazila, ali i to da njegova reprezentacija osvoji samo dva boda u prva tri meča.
Živko Gocić - Foto: TANЈUG
Živko GocićFoto: TANЈUG

- Niko ovo nije očekivao, situacija je teška, ali nije bezizlazna. Ne mogu ništa pametno da kažem, osim da se koncentrišemo na posljednje dvije utakmice, pobijedimo i plasiramo se u četvrtfinale, a onda tamo da vidimo šta i kako. Sve je to jako daleko", rekao je Gocić novinarima poslije utakmice u Rio de Žanieru.

Srbija je izgubila od Brazila sa 6:5 i poslije tri kola zauzima pretposljednje mjesto u Grupi A. Slijede joj utakmice protiv Australije i Јapana.

Gocić je kazao da reprezentativci Srbije prave sebi nesvojstvene greške.

"Ne znam u čemu je problem. Vjerovatno je i u psihi. Pravimo greške koje nam nisu svojstvene. Ima mnogo nesigurnosti, hoćemo da što prije realizujemo neke situacije. Treba da budemo mirniji", kazao je Gocić.

On je istakao da je atmosfera u ekipi nepromijenjena i da će uvijek biti dobra, bez obzira na sve.

"Sve je u redu, mi se držimo, nema nikakvih problema i držaćemo se uvijek, kako god da bude. Problem je u rezultatima, u tome što ne igramo dobro, jednostavno. Nadam se da ćemo prebroditi ovo", naveo je kapiten.

Govoreći o duelu sa Brazilom, Gocić je rekao da je Srbija srljala u želji da što prije prelomi utakmicu, što je protivnik iskoristio.

Posebno je istakao golmana Brazila Slobodana Sora, nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Srbije, koji je odlično branio.

"Igrao je sa nama tolike godine... U odlučujućim trenucima smo imali nekoliko otvorenih šuteva koje je on zaustavio i to nas je poremetilo. I pored toga je trebalo bolje da reagujemo", kazao je Gocić.

Prema njegovim riječima, naredni rival Australija je veoma neugodan.

"Biće teško, Australija je za nas jako neugodan rival. Šta je, tu je. Ušli smo neželjeno u ovakvu situaciju, ali znam da ova ekipa ima snage da se izdigne, nadam se da hoće", rekao je Gocić.

Utakmica između vaterpolista Srbije i Australije igraće se u subotu od 3.10 po srednjoevropskom vremenu.