latinica  ћирилица
16/08/2016 |  11:40 | Autor: TANЈUG

Šarić: Došlo je vrijeme da pobijedimo Srbiju i igramo polufinale

Hrvatski košarkaš Dario Šarić rekao je danas da vjeruje da je konačno došlo vrijeme da njegova reprezentacija pobjedi Srbiju i plasira se u polufinale Olimpijskog turnira u Riju.
Dario Šarić - Foto: Getty Images
Dario ŠarićFoto: Getty Images

Hrvatska je pobjedom nad Litvanijom završila na prvom mjestu B grupe i zakazala duel sa Srbijom među osam najboljih selekcija na Igrama.

"Očito smo više željeli pobjedu od Litvanaca koji su znali da idu na Australiju. Igrali smo sjajno pogotovo u trećoj četvrtini, a bilo nam je vrlo važno da izbjegnemo SAD u četvrtfinalu, jer su klasa. Vrijeme je da dobijemo i tu Srbiju", izjavio je Šarić, prenosi hrvatski portal Indeks.

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ističe da ne postoji favorit u meču sa Srbijom.

"Srbija igra slično kao i mi. Igrali smo pre OI na pripremnom turniru u Argentini i izgubili tijesno. Biće to utakmica posebnog naboja, samo nas 40 minuta dijeli od polufinala, a prije mjesec dana niko nas nije vidio ni na Olimpijskim igrama. U ovoj mladoj ekipi jedino je Roko (Ukić) igrao četvrtfinale i mislim da imamo šanse konačno da se nađemo u tom magičnom polufinalu. Nepredvidljiva smo i 'luda' ekipa, nekad ni sami ne znamo kako ćemo odigrati", kazao je Bogdanović.

Utakmica Srbije i Hrvatske igra se u noći između srijede i četvrtka od 03.15 po srednjeevropskom vremenu.