latinica  ћирилица
16/08/2016 |  20:11 ⇒ 20:14 | Autor: Agencije

"Delfini": Najbolji meč na Igrama

Srpski vaterpolisti složni su u ocjeni da su u utakmici protiv Španije odigrali najbolji meč na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali i da to nije njihov maksimum.
Vaterpolo reprezentacija Srbije (Foto: oks.org.rs) -
Vaterpolo reprezentacija Srbije (Foto: oks.org.rs)

- Prvi put na Igrama da smo konce držali u našim rukama od početka do kraja i to je rezultiralo rutinskom pobjedom. Utakmica je bila veoma, veoma teška, ali najbitnije je da smo u polufinalu. Cijeli meč smo igrali s velikom željom i borbenošću - rekao je kapiten vaterpolista Živko Gocić.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara, pošto su danas u četvrtfinalu pobedili Španiju sa 10:7.

- Drago mi je što smo izdržali sve njihove napade, pogotovo kada su se vratili u trećoj četvrtini s dva brza gola. Na kraju smo meč rutinski priveli kraju - dodao je Gocić.

Srbija će se u polufinalu sastati s boljim iz duela između Italije i Grčke.

- Koji god protivnik da bude - biće teško. Mi moramo da se spremimo za taj meč. Daćemo svoj maksimum i nadam se prolazu dalje - rekao je Gocić.

Njegov saigrač Sava Ranđelović rekao je da nema vremena za proslavu pobjede i da mora da se spremi za polufinale.

- Drago mi je što smo od početka do kraja odigrali meč na istom nivou. Drago mi što smo igrali jako u odbrani, a i što smo dobro počeli meč, poveli s 3:1 i to održali do kraja susreta. Proradila su oba polja, i odbrana i napad. Sada je bitno da se odmorimo i spremimo za naredni meč. Nije pao teret sa srca poslije ovog meča, jer mi idemo na zlatnu medalju, to svi znaju - rekao je on.

Vaterpolista Miloš Ćuk je rekao da igra mora da se unaprijedi do kraja turnira.

- Najbitnije protiv Španije je bilo da je odbrana funkcionisala. Počeli smo da vjerujemo u svoje blokove, koji su nam dali čvrstini. Ovom pobjedom smo stekli sigurnost za polufinale. S druge strane morao je i napad da krene, jer do sada nije bio na najvišem nivou. Moramo igru još da unaprijedimo - rekao je Ćuk.

- Srećni smo što igramo na ovakvom turniru, što smo u prilici da pokažemo ko je i šta je Srbija. Treniramo cijeli život za ovo i što kaže Gocić ko zna kad ćemo imati priliku ponovo. Ako nastavimo ovako da igramo, da držimo nivo od samog početka, onda je sve u našim rukama. Najljepši osjećaj je to, probili smo barijeru, obećali smo da ćemo se boriti za medalju i tu smo. Bićemo još fanatičniji - izjavio je Filip Filipović.

Strijelac četiri gola protiv Španaca Dušan Mandić istakao je da je konačno viđena prava Srbija.

- Otvorili smo utakmicu na pravi način, imali veću agresivnost, želju, vidjelo se da vjerujemo jedni u druge. To je bilo i kad je Španija smanjila. Ovo je sada pravi turnir i idemo dalje - rekao je Mandić.

Andrija Prlainović najavio je još bolju partiju polufinalu, protiv pobjednika meča između Grčke i Italije.

- Najbolje do sada. Odbrana mirna, skoncentrisana, omogućili smo sigurnost Mitroviću. Zaustavili smo Ečenikea, Espanjola, sve osim Moline. Raspucala se desna strana, ni lijeva nije bila loša, osim mene (smijeh). Imamo igru pozadi i to je osnov za napad. U Londonu smo ovakvu utakmicu odigrali najslabije, a sada najbolje. Bićemo još bolji u polufinalu - poručio je Prlainović.

Vaterpolisti su čestitali Davoru Štefaneku na prvoj osvojenoj medalji za Srbiju na Igrama u Riju, kao i košarkašicama na plasmanu u polufinale.