latinica  ћирилица
19/08/2016 |  08:47 ⇒ 08:49 | Autor: Agencije

Prlainović: Dužnicima Italijanima vratili duplom mjerom

Srpski vaterpolisti odigrali su još jednu veoma dobru utakmicu u Brazilu i zasluženo su stigli do finala Olimpijskih igara.

Srbija je u polufinalu pobijedila Italiju 10:8, ali je, kao i prije godinu dana u Kazanju, to moglo da bude mnogo ubjedljivije, pošto je sredinom druge četvrtine ekipa Dejana Savića vodila 6:0.

U drugom poluvremenu bilo je 9:3 i pobjednik je bio poznat.

“Dosta smo bili efikasniji nego u prethodnim utakmicama. U prvom poluvremenu to je izgledalo jako dobro, prije svega u odbrani. Banetova sjajna partija, zatvorili smo sve prilaze ka golu u prvih 15 minuta. To je sjajan uspjeh za polufinale i za nas velika stvar. Prvo olimpijsko finale za ovu generacija. Ekipa koja je sve osvojila, sve prošla i koja posljednji put igra u ovom sastavu. Čeka nas još jedna velika utakmica, šlag na tortu“, rekao je Prlainović i nastavio:

“Hrvate dobro poznajemo. Pokazali dosta, čvrsti su, imaju sjajne golmane i individualce. Idemo uzlaznom putanjom, digli smo se od Australije preko Španije i mislim da će u finalu biti još bolje. Razmišljali smo prije utakmice o meču u Londonu. To je normalno za ovakve utakmice. Bili su nam dužnici iz Šangaja i Londona, ali smo im vratili duplom mjerom u Kazanju i ovdje. Slične utakmice, totalna dominacija“, zaključio je Prlainović.