latinica  ћирилица
19/08/2016 |  14:51 | Autor: B92

Mačvan: Malo smo ispražnjeni, ali igramo za svoj san

Reprezentativac Srbije Milan Mačvan pred polufinalni meč sa Australijom istakao je da očekuje težak meč, ali da Srbija ima šanse za pobjedu.
Milan Mačvan (foto: www.euroleague.net) -
Milan Mačvan (foto: www.euroleague.net)

Krilni centar ekipe Aleksandra Đorđevića je 2011. bio izabran kao 54. na draftu od strane Klivlend Kalavarisa, ali je svoju karijeru nastavio u Evropi.

Bivši igrač Partizana pred polufinalni duel sa ekipom Australije smatra da su "Kenguri" pokazali svoj potencijal u Riju.

“Imaju četiri pobjede i odigrali su veoma dobro protiv reprezentacije SAD. Morate da poštujete tim sa takvim igračima, a mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo. Oni su veoma iskusan tim i igraju veoma jako, tako da nas očekuje još jedna teška utakmica“, rekao je Mačvan.

On je istakao da je srpski tim igra sve bolje, iz meča u meč.

“Svakako se možemo razviti još više kao tim. Imamo neke nove igrače u postavi, pa se trudimo da učimo jedni od drugih i nadam se da ćemo pokazati najbolje“, izjavio je centar.

Dvadesedmogodišnji reprezentativac ističe da Australijanci imaju blagu prednost jer su utakmicu završili ujutru, dok je Srbija svoje meč sa Hrvatskom završila poslije ponoći.

“Biće teško da se pripremimo i fokusiramo, pogotovo poslije četvrtfinalne utakmice, poslije koje smo malo emotivno ispražnjeni. Oni imaju sedam, osam sati više od nas, ali ovo je polufinale na Olimpijskim igrama, san svakog od nas i ja sam siguran da će na kraju sve biti dobro“, završava igrač Emporio Armanija.