latinica  ћирилица
21/08/2016 |  12:49 ⇒ 12:50 | Autor: B92

Јokić: Јedva čekamo finale

Srpski košarkaš Nikola Јokić rekao je da rasterećeno ulaze u finalni duel sa selekcijom SAD i vjeruje u da imamo šansu u pobijedi ukoliko prikažemo timski igru.
Nikola Јokić (Foto:nbaserbia.com) -
Nikola Јokić (Foto:nbaserbia.com)

"Nisam mogao oka da sklopim sinoć, finale Olimpijskih igara je velika stvar. Nema umora, ne znam kako je to moguće. Јedva čekamo finale protiv SAD, vidjećemo kako će biti", rekao je Јokić novinarima u Rio de Žaneiru

Kidamo jedan za drugog, pogledajte kako igramo odbranu. Ima grešaka, ali kada jedan pogriješi svi pokušavaju to da poprave. To nas krasi, timski duh i timska odbrana. U meč idemo rasterećeno sa željom za pobjedom", dodao je 21-godišnji srpski reprezentativac.

Košarkaši Srbije igraju u nedjelju od 20.45 protiv selekcije SAD u finalu olimpijskog turnira.

"Kada sam igrao za selekciju do 19 godina na Svjetskom prvenstvu u Pragu, u četvrtfinalu smo igrali protiv Hrvatske, u polufinalu protiv Australije a u finalu protiv SAD, kao i sada u Riju. Lijepo je poređenje, ali nadam se da neće biti isti ishod finala. Pokazali smo sebi da možemo, da oni nisu ništa posebno. Јeste da igraju u najboljoj ligi svijeta i da su ti igrači nosioci svojih timova, ali imamo šanse. Uz našu timsku igru možemo da ih pobijedimo. Uvijek igramo da pobijedimo, jedan za drugoga i uvijek ćemo se držati toga", rekao je Јokić.