latinica  ћирилица
27/09/2016 |  21:05 | Autor: B92

Olerdajs nije više selektor Engleske!

Sem Olerdajs napustio je klupu Engleske poslije samo 67 dana zbog skandala oko nuđenja savjeta kako da se "zaobiđu" pravila o transferima igrača.
Sem Olerdajs - Foto: Screenshot
Sem OlerdajsFoto: Screenshot

Kako je prenio Bi-Bi-Si, Olerdajs je ponudio ostavku, pa je dogovorio sa Fudbalskim savezom Engleske (FA) raskid saradnje.

Olerdajs je popodne razgovarao sa predsjednikom Saveza Gregom Klarkom i izvršnim direktorom Martinom Glenom, kada je i ponudio ostavku.

Bivši trener Sanderlenda će tako poslije 67 dana i jedne utakmice napustiti reprezentaciju Engleske.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je naslijedio Roja Hodžsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zamijeniti Garet Sautgejt.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Olerdajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme. Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na događajima. Olerdajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA. Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savjetnika Šejna Molonija.

Na snimku se čuje kako Olerdajs svog prethodnika zove "Voj", zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocijenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli "glupa".