latinica  ћирилица
01/10/2016 |  20:50 ⇒ 21:58 | Autor: RTRS

Ansambl "Kolo" nastupom u Banjaluci otvorio novu koncertnu sezonu

Spektakularnim nastupom "Energija tradicije" Ansambl narodnih igara i pjesama "Kolo" u Banjaluci je otvorio novu koncertnu sezonu, što je prvo međunarodno otvaranje sezone u šest decenija postojanja ovog beogradskog ansambla.
Ansambl "Kolo" (Foto: kolo.rs) -
Ansambl "Kolo" (Foto: kolo.rs)

Ansambl "Kolo" je svojevrsna ustanova kulture, koja čuva, njeguje i predstavlja našu tradiciju kroz običaje i umjetnost narodne igre, pjesme i muzike. Otvaranjem nove koncertne sezone u Banjaluci, još jednom su pokazali svu ljepotu onih istinskih vrijednosti našeg naroda.

Direktor Ansambla "Kolo" Vladimir Dekić rekao je da mu je zadovoljstvo nastupati u Banjaluci, gdje su i ranije imali lijepa gostovanja u toku kojih su ostvarili dobar kontakt sa publikom.

"Publika u Banjaluci je na nas uvijek ostavljala poseban utisak, jer poznaje tradiciju i običaje, te je kritički okrenuta prema ovoj umjetnosti, što se svakako poštuje", istakao je Dekić.

Banjalučkoj publici predstavili su novi koncept svog viđenja muzike, postojanja i korijena našeg naroda, a energiju tradicije vješto su smjestili u srce publike.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da ovaj ansambl na pravi način čuva tradiciju srpske kulture.

"Rukovodstvo ovog ansambla učinilo nam je tu čast da baš u Banjaluci počnu svoju koncertnu sezonu. Bilo je mnogo pregovora oko datuma održavanja, ali mislim da je trud vrijedio, jer je ovo veliki poklon gradu na Vrbasu i Republici Srpskoj", rekao je Dodik novinarima prije početka nastupa u Sportskoj dvorani Borik.

Izvor: SRNA/RTRS