latinica  ћирилица
17/10/2016 |  09:44 | Autor: RTRS

Kusturica oduševio publiku u Meksiku

Nakon što je na Londonskom filmskom festivalu prikazao svoj najnoviji film "Na mliječnom putu", i izuzetnih kritika u engleskoj štampi, proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica se sa svojim bendom "No smoking orkestra" uputio u Meksiko, gdje je na Festivalu svjetske muzike održao dva koncerta - u Metepeku i u Meksiko Sitiju.
Emir Kusturica - Foto: RTRS
Emir KusturicaFoto: RTRS

Oduševljena publika je u oba meksička grada uživala uz poznate pjesme ovog kultnog benda, pjevajući sa Kusturicom i refrene pjesama iz njegovih filmova.

Kusturica, koji je postao počasni građanin u gotovo svim većim gradovima južne Amerike, dobio je i ključeve grada Metepeka.

Nastupi benda i život filma "Na mliječnom putu" će se ukrštati u naredna dva mjeseca. Već u novembru, Kusturica će sa svojim bendom nastupiti u Kremlju, Sankt Peterburgu..., nakon čega nastavlja latinoameričku turneju, koja obuhvata gradove Buenos Ajres, Mendoza, Rosario, Montevideo, Santjago.

Promocija novog albuma Emira Kusturice i "No smoking orkestra" će se odvijati paralelno sa prikazivanjem filma "Na mliječnom putu" u više od dvadeset zemalja.

Novogodišnju noć bend će dočekati u Portu na centralnom gradskom trgu, gdje će svirati pred 200.000 posjetilaca. Bend nastavlja turneju u martu koncertima u Kini, Koreji, Јapanu, Australiji i Novom Zelandu.

Izvor: Srna