latinica  ћирилица
20/10/2016 |  10:14 | Autor: RTRS

Narodno pozorište Srpske na turneji u Francuskoj

Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom „Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima“ koja je rađena po tekstu Petra Handkea, a u režiji Mladena Materića, odlazi na desetodnevnu turneju u Francusku, tokom koje će odigrati pet predstava u pozorištima „Garon“ u Tuluzu i „Senar“ u Senaru.
Narodno pozorište Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodno pozorište Republike SrpskeFoto: RTRS

Ovo su inače partnerska pozorišta sa pozorištima “Tetovirano pozorište“ iz Tuluza i “La Vilet“ iz Pariza, i sva ova pozorišta su učestvovala u koprodukciji predstave zajedno sa Narodnim pozorištem RS.

Vrlo je važno spomenuti da je u junu 2016. godine, predstava “Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima“ dva puta igrala pred publikom u “Madlenianum-u“ u Beogradu, te da je naišla na jako dobar prijem publike i ljudi iz pozorišnih krugova. Izašle su dvije odlične kritike; u Novostima autor kritike je Dragana Bošković, i u Politici kritika čiji je autor Ana Tasić.

Ovo gostovanje je veliki iskorak za Narodno pozorište Republike Srpske, veliki je iskorak za kulturu i umjetnost Republike Srpske i mi se nadamo da ćemo biti dostojan predstavnik naše zemlje u evropskoj kulturnoj prestonici, navedeno je u saopštenju NP RS.

Predstava je na repertoaru NP RS u utorak, 25. oktobra, sa početkom u 20.00 časova.