latinica  ћирилица
27/10/2016 |  14:33 ⇒ 15:15 | Autor: RTRS

Banski dvor- Izložba Demofesta (FOTO)

U banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor otvorena je izložba o Demofestu pod nazivom "10 godina vrhunske muzike" povodom obilježavanja decenije najvećeg festivala demo-bendova u jugoistočnoj Evropi i otvaranja novog izložbenog prostora u kulturnom centru.
Banski dvor - izložba o Demofestu pod nazivom "10 godina vrhunske muzike" - Foto: SRNA
Banski dvor - izložba o Demofestu pod nazivom "10 godina vrhunske muzike"Foto: SRNA

Izložbu je svečano otvorio aktuelni gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, a skupu su prisustvovali novoizabrani gradonačelnik Igor Radojičić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Nada Tešanović i drugi.

Posjetioci su mogli da pogledaju fotografije, koncertne plakate, majice i druge interesantne predmete sa Demofesta, koji je kao prvi festival iz Srpske i BiH nominovan za prestižnu britansku nagradu "UK festival avords" u kategoriji najboljih stranih festivala.

Banski dvor - izložba o Demofestu (Foto: SRNA)

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Milorad Petrić čestitao je Demofestu godišnjicu u nadi da će festival dobiti pomenuto priznanje.

Direktor festivala Brankica Јanković je rekla da je Demofest ponosan na nominaciju značajnu za Banjaluku, BiH i region.

- Imali smo i kritičnih momenata kada smo razmišljali da li da odustanemo. Danas smo dobili potvrdu da je dobro što nismo odustali sve ove godine - navela je Јankovićeva i dodala da posjetioci izložbe mogu da vide koliko rada i truda je uloženo u stvaranje i realizaciju festivala.

- Večeras je lako biti sponzor, jer više nikome nije potrebno objašnjavati šta je Demofest. Kao i M:tel, ovaj festival povezuje ljude i olakšava komunikaciju među njima u ovom regionu - naveo je direktor za marketing i prodaju kompanije M:tel, Đorđe Mišić.

Banski dvor - izložba o Demofestu (Foto: SRNA)

Izložba "10 godina vrhunske muzike" biće otvorena do 16. novembra.

Banski dvor - izložba o Demofestu (Foto: SRNA)

Od osnivanja "Demofesta" na adresu festivala stiglo je više od 3.500 prijava demo-bendova, a nastupilo je više od 300 grupa. Sviralo je oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja.

Izvor: SRNA