latinica  ћирилица
12/01/2017 |  13:31 ⇒ 15:16 | Autor: RTRS

Čubrilović: Incko ne treba da svađa narod (VIDEO)

Predsjednik Parlamenta Srpske, Nedeljko Čubrilović, komentarišući izjavu visokog predstavnika Valentina Incka, rekao je da se od njega očekuje da štiti ustavni poredak BiH i da bude tumač Dejtona, a ne da svađa narod.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Upitan da li će uputiti zvanični zahtjev za izvinjenje, Čubrilović je rekao da je to stvar Parlamenta i da je Incko već pozvan od mnogih zvaničnika iz Srpske da se izvini.

- Ako razumijetu poruku, to bi trebalo da uradi i prije zasijedanja NSRS, rekao je Čubrilović i dodao - Mislim da bi najbolje bilo da ne dajemo posebnu pažnju, mada ne možemo to lako ni zaobići. Njegova izjava i poređenja ne može da se smjesti u zdrav razum, bar u Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentarišući izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da Republika Srpska treba da se spusti na zemlju, jer se ponaša skoro kao samostalna država, predsjednik Parlamenta Srpske, Nedeljko Čubrilović poručio je da bi bolje bilo kad bi hrvatska predsjednica upoznala tamošnju javnost o svom radu u Americi, umjesto što komentariše Republiku Srpsku.