latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:54 | Autor: RTRS

Sindikat MUP-a Srpske: Besprijekorno pripremljen i obezbijeđen Dan Republike

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Јondić uputila je javnu čestitku i zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova za besprijekorno obavljeni posao pripremanja, obezbjeđenja i obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Sindikata radnika MUP-a saopšteno je da je više od 1.250 pripadnika policije koji su bili angažovani na obezbjeđenju i učestvovali na svečanoj paradi povodom Dana Republike, pokazalo vrhunsko policijsko znanje, profesionalizam i patriotizam, na čemu im mogu pozavidjeti mnoge policije u regionu i Evropi.

Sindikat radnika MUP-a izrazio je veliku zahvalnost građanima Srpske koji su na centralnoj paradi u Banjaluci pokazali visok stepen odgovornosti i dostojanstva, navodeći da to potvrđuje podatak da se nije desio ni najmanji incident.

"Uloga policije Republike Srpske u obezbjeđivanju javnog skupa povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske i njihovo lično učešće u ovoj manifestaciji, pokazala je svu pogrešnost odluke o smanjenju plata policiji Republike Srpske umanjenjem stope minulog rada", dodaje se u saopštenju.

Iz Sindikat radnika MUP-a pozivaju Vladu Srpske da u okviru svojih ovlaštenja, kako navode, otkloni nepravdu nanesenu pripadnicima MUP-a smanjenjem plata, te nađe način da lična primanja policije budu u skladu sa težinom poslova i rezultatima njihovog rada.

Izvor: Srna