latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:25 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

Vigemark s Ivanićem i Izetbegovićem: Budućnost BiH u kompromisu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas su konstatovali da je jedina budućnost BiH u kompromisu, jačanju međusobnog povjerenja i okretanju ka budućnosti.
Sarajevo: Ivanić - Vigemark - Foto: SRNA
Sarajevo: Ivanić - VigemarkFoto: SRNA

Ivanić je Vigemarka informisao o svojim pogledima na političku situaciju u BiH, te izrazio nezadovoljstvo vaninstitucionalnim donošenjem odluka u posljednjih nekoliko sedmica, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Vigemark je upoznao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o predstojećoj posjeti visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini BiH, ističući da to pokazuje veliku zainteresovanost EU za evropski put BiH.

SMIRITI POLITIČKE TENZIЈE

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark saglasili su se danas da svi politički lideri u BiH u ovom trenutku treba da ulože maksimalne zajedničke napore na smirivanju političkih tenzija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Svi politički lideri u BiH treba da se posvete ostvarivanju zajedničkih ciljeva kroz međusobni dijalog i saradnju, ocijenili su Izetbegović i Vigemark tokom razgovora o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Sagovornici su se saglasili da o pravnim pitanjima treba da odlučuju nadležne institucije, navedeno je u saopštenju.

Izetbegović i Vigemark su naglasili da institucije na svim nivoima vlasti u BiH treba da nastave nesmetano i predano raditi na sprovođenju reformi iz Reformske agende, koje će poboljšati život građana i obezbijediti napredak BiH u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Izvor: SRNA