latinica  ћирилица
17/03/2017 |  17:08 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Za vikend završnica Kupa Republike Srpske u rukometu (VIDEO)

Sve je spremno za završnicu Kupa Republike Srpske u rukometu koja će tokom vikenda biti održana u Derventi, rečeno je iz Rukometnog kluba "Derventa" koji je domaćin ove završnice.
Derventa: Pres povod završnice Kupa Republike Srpske u rukometu - Foto: SRNA
Derventa: Pres povod završnice Kupa Republike Srpske u rukometuFoto: SRNA

Polufinalne utakmice biće odigrane sutra, a finalne u nedjelju, 19. marta.

Osim domaćina, za trofej se bore igrači rukometnih klubova "Prijedor", "Sloga" iz Doboja i "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Trener Rukometnog kluba "Derventa" Zoran Dokić kaže da je optimista pred predstojeće utakmice.

"Nakon izbacivanja `Borca` iz Kupa idemo na osvajanje trofeja. Sigurno je da neće biti lako, tu je polufinale sa `Prijedorom` preko kojeg treba obezbijediti finale. Igramo cijele sezone složno kao tim i nikog se ne plašimo, ali ulazimo oprezno u utakmicu", rekao je Dokić konferenciji za novinare.

On je dodao da su igrači oduševljeni što se turnir igra upravo u Derventi.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Derventa" Čedo Vujičić potvrdio je da je sve spremno za takmičenje i naveo da je Rukometni savez Republike Srpske obavio svoj dio posla.

"Organizaciju ovog sportskog događaja podržali su opština Derventa i načelnik Milorad Simić, preduzeće `Sanino`, te derventski Sportsko-kulturni centar i Centar za kulturu. Ovo je prilika da pozovemo sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu i podrže završnicu Kupa Republike Srpske i naše igrače", rekao je Vujičić.

Turnir će svečano biti otvoren sutra u 16.45 časova, od 17.00 se igra prva polufinalna utakmica između "Sloge" i "Slavije", a od 19.00 časova druga polufinalna utakmica između "Prijedora" i "Dervente".

Finalna utakmica biće odigrana u nedjelju, 19. marta, kada će biti uručena i priznanja.

Izvor: SRNA