latinica  ћирилица
26/04/2017 |  19:31 | Autor: RTRS

Polufinale Kupa Srbije: Zvezda ubjedljiva protiv Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kupa Srbije sigurnom pobjedom nad Čukaričkim u gostima.

"Crveno-bijeli" su u prvom meču polufinala savladali Čukarički na Banovom brdu sa 4:1 i praktično obezbijedili borbu za trofej u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

Utakmica je riješena u nevjerovatnom prvom poluvremenu u kojem je postignutno svih pet golova – goleadu je otvorio Le Talek u 12. minutu na fantastičan centaršut Anđelkovića, a onda su Plavšić i Petković krenuli da muče odbranu rivala.

Prvo je desni bek asistirao Boaćiju za 0:2, potom je Đurić postigao autogol nakon centaršuta Plavšića, prije nego što je brzonogi krilni napadač poslužio siagrača iz Kameruna za ubjedljivo vođstvo.

To se dogodilo u 39. minutu, a 120 sekundi kasnije Јovanović je na lijep način donio nadu "Brđanima".

Ipak, poslije propuštene prilike rezerviste Јevtića na početku nastavka, izabranici Miodraga Božovića potpuno su umrtvili tempo i lagano priveli susret kraju.

Revanš, koji bi sada trebalo da bude samo formalnost, na programu je 10. maja na stadionu "Rajko Mitić".

Klub iz Ljutice Bogdana 24 puta je trijumfovao u Kupu Srbije, što je nacionalni rekord, a još 11 puta je stizao do finala.

Ipak, posljednji put su do trofeja stigli u sezoni 2011/2012.

U drugom polufinalu od 19 časova Vojvodina dočekuje Partizan.

Izvor: B92