latinica  ћирилица
19/06/2017 |  22:31 | Autor: RTRS

Završen turnir za pionire Memorijal "Duško Ožegović"

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić uručio je večeras u Banjaluci medalje i pehar ekipi hrvatskog Fudbalskog kluba Osijek koja je pobjednik Međunarodnog fudbalskog turnira za pionire Memorijal "Duško Ožegović".
Petar Đokić uručio medalje i pehar FK "Osijek" koja je pobjednik Mefunarodnog fudbalskog turnira za pionire Memorijal  "Duško Ožegović" - Foto: SRNA
Petar Đokić uručio medalje i pehar FK "Osijek" koja je pobjednik Mefunarodnog fudbalskog turnira za pionire Memorijal "Duško Ožegović"Foto: SRNA

Đokić je, zatvarajući turnir, čestitao učesnicima i pobjedniku na iskazanoj borbenosti i ostvarenom rezultatu.

On je istakao da je ovaj turnir, prije svega, bio promocija fudbala, ali i druženja i svega što sport donosi čovjeku.

- Sport nas podstiče da se borimo. Sport stvara osjećaj radosti i sreće kada se slavi pobjeda, ali isto tako proizvodi i osjećaj goričine kada se doživi poraz. Ni jedno ni drugo ne treba da vas ponese - poručio je Đokić.

On je naglasio da poraz kod sportista izaziva motivaciju da se ponovo bore za rezultate koji će ga dovestio do uspjeha.

- Čestitam i organizatoru ovog turnira, Fudbalskom klubu Naprijed koji nas dvanaesti put okuplja u Banjaluci ovim divnim povodom da se sjetimo divnog fudbalera i sportskog radnika Duška Ožegovića - rekao je Đokić.

On je uvjeren da će svi koji su došli na turnir u Banjaluku ponijeti divne utiske sa ove sportske manifestacije i iz ovog grada.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović uručio je medalje drugoplasiranoj ekipi, beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Na 12. Međunarodnom turniru za pionire Memorijal "Duško Ožegović", koji je u Banjaluci počeo 17. juna, učestvovalo je osam ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.

Izvor: SRNA