latinica  ћирилица
07/07/2017 |  09:17 ⇒ 08/07/2017 | 09:49 | Autor: RTRS

Vimbldon ekskluzivno na RTRS: Pobjede Nadala i Mareja, poraz Nišikorija

Јavni RTV servis Republike Srpske jedini u BiH ima ekskluzivno pravo prenosa mečeva sa Vimbldona. Uživajte u vrhunskom tenisu i u narednim danima samo na programu RTRS.
Vimbldon: Nišikori i Bautista Agut (Ilustracija: RTRS) -
Vimbldon: Nišikori i Bautista Agut (Ilustracija: RTRS)

Vimbldon - peti dan

Prvi meč između Јapanca Keia Nišikorija i Roberta Bautiste Aguta iz Španije zaršen je pobjedom Španca. Aguta je  među 16 najboljih došao slaveći rezultatom 3:1 (6:4, 7:6, 3:6 i 6:3). 

Po završetku ovog susreta odigran je meč između Marina Čilića i Amerikanca Stiva DŽonsona. Čilić je do narednog kola stigao pobjedom od 3:0 po setovima (6:4, 7:6, 6:4).

Prethodno je odigran meč između Aljaža BedenaŽila Milera. Miler je slavio rezultatom 3:0 (7:6, 7:5 i 6:4).

Benoa Per je takođe sa 3:0 pobijedio Јiržija Јanovica.

Rafael Nadal pobijedio je Rusa Karena Kačanova rezultatom 3:0 (6:1, 6:4 i 7:6) i obezbijedio plasman u osminu finala. Od Australijan opena Španac nije izgubio nijedan set. 

Endi Marej uspio je u dramatičnom susretu, poslije dva časa i 38 minuta igre, da savlada Fabija Fonjinija u trećem kolu Vimbldona – 6:2, 4:6, 6:1, 7:5.

Italijana je potencilne karijere ponovo koštala 'glava', odnosno temperament, pošto je u četvrtom setu propustio čak pet set lopti, pa je Britanac 2:5 pretvorio u 7:5 i prolaz.

U konkurecniji dama dalje idu Ostapenko, Azarenka, Konjuh, Halep, Svitolina i Konta.

Srpski teniser Ilija Bozoljac odigrao je prvi dubl meč u glavnom žrijebu Grend slema poslije punih sedam godina i na najbolji mogući način najavio povratak.

Bozoljac koji je u paru sa Flaviom Čipolom ispao u kvalifikacijama, dobio je šansu kao "srećni dobitnik" da se vrati na turnir i to je savršeno iskoristio.

Njih dvojica su poslije preokreta savladali Markosa Bagdatisa i Maleka Žazirija i došli do druge runde, 6:7, 6:2, 6:2, 6:2.

Potpuno nestvarna priča stoji iza ovog uspjeha – nakon poraza u kvalifikacijama od Nisa i Sančića, Italijan je otputovao u Rim, dok je Srbin ostao u Londonu, jer trenira Јelenu Јanković.

Kada je saznao da postoji mogućnost da zaigraju, zvao je partnera koji se vratio iz Italije, pa je zbog toga ovaj uspjeh još slađi.

Srpski teniser Novak Đoković igraće sutra protiv Ernesta Gulbisa za plasman u osminu finala. Taj meč je drugi na centralnom terenu, poslije meča Radvanjska-Bačinski i možete ga pratiti na programu Televizije Republike Srpske.