latinica  ћирилица
06/10/2017 |  11:50 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Opozicija u Srpskoj podnijela prijavu protiv direktora "Službenog glasnika"

Lideri SDS-a, NDP-a i PDP-a Vukota Govedarica, Dragan Čavić i Branislav Borenović podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Dragana Veselinovića zbog neobjavljivanja odluka Narodne skupštine Srpske.
Opozicija pres - Foto: RTRS
Opozicija presFoto: RTRS

Riječ je o odluci Narodne skupštine o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao i odluci koja se odnosi na sastav Komisije za sprovođenje referenduma.

Čavić je rekao da su uz prijavu, dostavili 10 akata koji dokazuju tvrdnju opozicije i osnovanu sumnju da je riječ o počinjenom krivičnom djelu zbog svjesnog neobjavljivanja u `Službenom glasniku` odluke Narodne skupštine čime je,kako je rekao Čavić, derogirana ustavna uloga ove institucije.

Govedarica je naglasio da će Veselinović morati da objasni zbog čega dvije godine nisu objavljivane odluke i da li je riječ o političkom pritisku.

Borenović smatra da je sada velika odgovornost na tužilaštvu, sa kojim, kako kaže, imaju negativno iskustvo zbog ranije podnijetih krivičnih prijava.

Izvor: SRNA