latinica  ћирилица
23/11/2017 |  21:22 ⇒ 21:54 | Autor: RTRS

Zvezda uzela bod, sa Kelnom za proljeće! (VIDEO)

Crvena zvezda odigrala je bez golova sa BATE Borisovom u Bjelorusiji u meču petog kola grupe H Lige Evrope – 0:0.
BATE Borisov-Crvena zvezda - Foto: Beta/AP
BATE Borisov-Crvena zvezdaFoto: Beta/AP

Ekipa Vladana Milojevića u potpunosti je nadigrala bjeloruskog šampiona, ali nije imala sreće da stigne do sva tri boda i praktično obezbijedi prolaz u narednu fazu najmasovnijeg evropskog takmičenja.

Crveno-bijeli su ovim remijem ostali na drugom mjestu na tabeli sa šest bodova, jednim više od BATE, ali je situaciju zakomplikovao Keln savladavši Arsenal, pa sada imaju isti broj bodova, kao i Zvezda.

Uprkos tome, najtrofejniji srpski klub imaće priliku da pobjedom upravo protiv Kelna, 7. decembra na Marakani, obezbeijdi prolaz u nokaut fazu nekog evro takmičenja poslije tačno 25 godina!. Zvezdu do proljeća u Evropi vodi i remi sa Nijemcima, uz uslov da BATE ne slavi u Londonu protiv Tobdžija.

Svi u crveno-bijelom najviše žale za šansom u bukvalno posljednjim sekundama meča, kada je odlični golman domaćina Denis Šerbitski loše izletio, ali je Stanislav Dragun u posljednji čas sa linije izbacio šut Milana Rodića.

Samo tri minuta ranije, golman bjeloruskog stima napravio je intervenciju meča, kada je nevjerovatno skinuo pokušaj Ričmonda Boaćija glavom sa nekoliko metara.

Zvezda je tokom svih 90 minuta bila mnogo bolji rival, kontrolisala je posjed i ritam meča, a već u prvih 45 minuta imala je više prilika od rivala, koji je tek sredinom drugog poluvremena uspio da uposli Milana Borjana.

Liga Evrope – četvrto kolo:

BATE – Crvena zvezda 0:0
Keln – Arsenal 1:0 (0:0)
Žirasi 62(p)

Tabela:
1. Arsenal 4 3 1 0 8:3 10
2. Zvezda 5 1 3 1 2:2 6
3. Keln 5 2 0 3 7:7 6
4. BATE 5 1 1 2 6:10 4

Osim dvije spomenute situacije, Zvezda je bila najbliža pogotku poslije pet minuta igre u nastavku – kada je Rodić, zasigurno najbolji pojedinac na susretu, lijepo primirio loptu na roglju kaznenog i poslao divan volej udarac, ali se lopta od prečke odbila nazad u polje.

Crvena zvezda odigrala je još jedan odličan duel u evropskim okvirima, ostala neporažena i na trećem gostovanju, i potpuno zasluženo došla u situaciju da pred 50.000 navijača, u nezaboravnoj atmosferi, napravi i posljednji korak ka ogromnom uspjehu.

Izvor: B92