latinica  ћирилица
06/01/2018 |  12:06 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je najradosniji hrišćanski praznik - Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

"Dan Hristovog rođenja je velika radost za sve hrišćane koji nas uvijek iznova podsjeća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost temeljne vrijednosti na kojma se gradi povjerenje, vjera i nada u bolje sutra i opšti napredak", naveo je Dodik u čestitki.

Uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi!", Dodik je svim vjernicima poželio da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Božićnu čestitku uputila je i premijerka Srpske Željka Cvijanović.

"Neka ovaj najradosniji hrišćanski praznik bude nepresušni izvor nadahnuća za vrlinski i blagosloveni život, koji su temelj i garant našeg napretka i opstanka, očuvanja identiteta i svijetle budućnosti", navela je Cvijanovićeva u božićnoj čestitki.

Uz hrišćanski pozdrav "Mir Božiji, Hristos se rodi", Cvijanovićeva je vjernicima poželjela da naredne praznične dane provedu u miru, zdravlju i radosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je najradosniji hrišćanski praznik Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu i vjernicima.

"Neka vitlejemska svjetlost sunca pravde, koja je one čudesne noći obasjala pastire dok su u polju čuvali stražu kod svog stada, obasja i nas, neka nam osvijetli put kojim hodimo, a u srcu zapali oganj jevanđeljske ljubavi, kako bismo, u svakoj životnoj prilici i neprilici, bili i ostali ljudi, i dostojni potomci svojih svetih predaka", poručio je Čubrilović u čestitki.

Uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji, Hristos se rodi", Čubrilović je svima poželio da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju i prazničnoj radosti, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić čestitao je Božić građanima pravoslavne vjeroispovijesti, te izrazio uvjerenje da će ovaj praznik podstaći potrebu približavanja, saradnje, međusobnog povezivanja i unijeti u domove vjernika radost, mir i vraćanje vrijednostima porodice.