latinica  ћирилица
21/07/2018 |  08:27 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Kros trka "Termag čelendž rejs"

Na Јahorini danas će biti održana prva kros trka "Termag čelendž rejs", jedinstvena u BiH zbog osam prepreka koje takmičari moraju da savladaju.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS


Marketing menadžer hotela "Termag" na Јahorini Nemanja Vučetić rekao je da je cilj trke da se privuče što veći broj posjetilaca, kao i promocija zdravog života.

On je naveo da hotel nudi brojne sadržaje, a svi takmičari koji dođu sa djecom moći će da ostave mališane kod animatora koji će ih čuvati u hotelskoj igraonici, čija je usluga besplatna.

Prema njegovim riječima, trku podržava Olimpijski centar "Јahorina", Savez za rekreaciju i fitnes iz Srbije, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, "Prointer ITSS", "Leda voda", kompanija "Mercedes", "Red bul" i "Nektar".

Direktor trke Milan Đapić naglasio je da je riječ o jedinoj trci sa preprekama, te da je to kružna trka dužine sedam kilometara i 430 metara.

"Na stazi će biti osam prepreka i startarina trke iznosi 20 KM. Uplatom se dobijaju startni broj, pomoć, majice, flašica vode, čokoladica, `red bul`, finišerska diploma i nagrade za sve učesnike u muškoj i ženskoj konkurenciji", rekao je Đapić na konferenciji za novinare održanoj na Јahorini.

Đapić je istakao da je cilj trke da pređe u tradiciju i okuplja sve više učesnika, te da trka podiže organizaciju na viši nivo.

Trka "Termag čelendž rejs" počeće u 11.00 časova ispred restorana "Koliba" na Јahorini.