latinica  ћирилица
05/08/2018 |  15:36 | Autor: B92

Keš: Velika četvorka, pa kraj!

Legendarni teniser Pet Keš izjavio je kako je velika teniska četvorka toliko bolja od svih da to jednostavno nije fer.
Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej (FOTO: funny-pictures.picphotos.net) -
Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej (FOTO: funny-pictures.picphotos.net)

"Velika četvorka", koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari, je osvojila 53 Grend slema kombinovano, a tenisom dominira poslednjih 15 godina.

Pet Keš vjeruje da su oni 'ljestvicu' podigli toliko visoko da niko drugi ni ne može da pomisli da će je dohvatiti, i da je tako već duže vrijeme.

"Oni su podigli 'ljestvicu' toliko visoko da niko ne može da pomisli da će je dostići. Svi ostali izgledaju očajno u poređenju sa njima. Da biste bili broj jedan morate konstantno da budete dobri. Svi govore 'ima vremena', ali poslije skapiraju da to govore već dugo godina", rekao je Keš.

Kako bi nastavili da dominiraju, "velika četvorka" mora da pažljivije bira turnira i planira svoj raspored u skladu sa svojim godinama. Možda Nadal i Novak još to nisu primejnili, ali nešto stariji Federer sigurno jeste.

DŽon Mekinro predivđa da je to budućnost svih vrhunskih tenisera, ali da će teško neko uspjeti da realizuje taj plan dobro kao što je Rodžer Federer.

"Mislim da zbog toga najbolji teniseri uzimaju poduže odmore. Ali, ne postoji baš mnogo Rodžera Federera, tako da ko zna... To im je plan, ali vidjećemo da li ostatak ekipe može da sprovede u djelo taj plan kao što je Federer", rekao je Mekinro.